Trægulv

Står du og skal have lagt et nyt trægulv i dit hjem, så er du havnet det rette sted. Hos KA Gulvservice har vi stor ekspertise i at arbejde med trægulve. Det er en stor beslutning at skulle vælge et nyt trægulv, for et gulv skal gerne holde i mange år, så det er vigtigt at få valgt et gulv, som passer godt ind i dit hjem. Et trægulv er en smuk og enkel måde at bringe naturen ind i hjemmet på. Der findes et hav af forskellige typer trægulve, og hos os kan du finde flotte trægulve af enhver slags. Vi hjælper dig gennem hele processen med at finde dit nye trægulv, fra valg af gulvtype, træsort, plankestørrelse og mønster til levering, montering og overfladebehandling. Trægulve varierer i pris, udseende og slidstyrke, så der findes et trægulv for enhver smag.

Typer af trægulve

Når du skal have nyt trægulv er det vigtigt med et solidt gulv, som kan holde i mange år. Der findes overordnet to typer af trægulve: massive trægulve og parketgulve.

- Massive plankegulve består af hele gulvbrædder i ét stykke træ. Der vil typisk bruges brede, lange gulvbrædder, som giver et meget ensartet og roligt udtryk for trægulvet. Et massivt trægulv kan holde i rigtigt mange år, da det kan slibes ned, når det bliver ridset. Det får gulvet til at se ud som nyt. Et massivt trægulv er dog mere sart over for ændringer i luftfugtighed, fordi træ udvider sig, når det bliver fugtigt. For eksempel giver et massive egetræsgulve et meget flot gulv.

- I et parketgulv er mindre stykker træ sat sammen til et gulvbræt. Brædderne består af flere lag, typisk tre, hvor det øverste lag kaldes slidlaget og er det gulv, man ser og træder på. Slidlaget kan godt slibes, men det kan ikke gøres lige så mange gange som et massivt trægulv. Fordi et parketgulv sættes sammen af mindre stykker træ, vil det typisk være et billigt gulv sammenlignet med et massivt trægulv, som kræver store stykker træ for at lave ensartede planker. Små farveforskelle i de enkelte træstykker i et parketgulv skaber et nuanceret farvespil i trægulvet, som giver et mere levende udseende. Brædderne kan enten lægges lige eller i et mønster, som for eksempel et sildebensparket, som giver et meget smukt mønster i gulvet. For eksempel kan du lægge et smukt parket med brug af bambusgulv.

 

Behandl dit gulv pænt

Uanset om du vælger et massivt trægulv eller et parketgulv, er et trægulv en smuk og solid løsning til dit hjem. Et trægulv er dog ikke optimalt i alle rum, og det er vigtigt at overveje, hvad 

gulvet skal kunne holde til. På badeværelset er luftfugtigheden for høj til at et trægulv vil trives. Skal der lægges gulv i et kælderrum, skal du også være sikker på, at der ikke er for fugtigt, før du lægger trægulv. Et trægulv i køkkenet kan godt lade sig gøre, men det er vigtigt at være opmærksom på at få tørret vand og andet spild op med det samme. Hyppig rengøring af trægulve er nemlig vigtigt, så gulvet ikke tager skade og får permanente pletter. Trægulve kan fejes og støvsuges uden problemer, og når det er tid til vask af trægulvet, skal du sørge for at bruge skånsomme rengøringsmidler og undgå, at der ligger vand på gulvet efterfølgende.

De fleste trægulve er overfladebehandlede for at beskytte gulvet og forlænge levetiden. Mange gulve bliver lakeret, så der lægges et beskyttende lag af lak ovenpå trægulvet. Derved rammer ridser og skrammer ikke selve træet, ligesom gulvet bedre kan holde til, at der bliver spildt på det. En overfladebehandling kan også give dit trægulv enten en lysere eller mørkere farve. Hos KA-Gulvservice vejleder vi dig i at finde den bedste overfladebehandling til dit trægulv.

 

 

Lad dit trægulv blive en del af din indretning

Gulvet har en utroligt stor betydning for stemningen i et rum. Selvom man måske ikke tænker på gulvet, som noget særligt vigtigt, når man skal indrette sit hjem, så udgør gulvet en stor

 overflade i rummet. Og det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan gulvet ser ud, i forhold til hvordan du ønsker at indrette rummet, og hvilken stemning du vil skabe. Derfor er det vigtigt at overveje, hvordan gulvets udseende skal passe ind i dit hjem. Et trægulv er med til at give varme og liv til dit hjem. Hvert eneste gulvbræt er unikt, og det giver et levende udtryk i gulvet. Årringene i træet giver trægulvet organiske mønstre og farvespil i forskellige nuancer. Der findes mange forskellige træsorter, som kan anvendes til trægulv, og de forskellige sorter giver også rummet forskellige udtryk. Ligesom med farven på væggene, kan trægulvets farve være med til at skabe et mere åbent og lyst rum, eller skabe kontrast til resten af rummets 

indretning.

Et lyst trægulv vil, ligesom hvidmalede vægge, gøre et rum lysere og større. Det er derfor en god ide at lægge lyse trægulve i et lille rum, som måske kun har et begrænset lysindfald. Et lyst trægulv kan også bruges til at skabe en rolig basis for en farverig indretning, så dine møbler kommer i fokus. Hvis du er til mørke farver på væggene, vil et lyst trægulv skabe en god kontrast til de mørke vægge, så rummet føles lettere. Ønsker du et lyst gulv, så gå efter et trægulv i ask, bøg eller et fyrretræsgulv.

Mørke trægulve er flotte i et åbent rum, hvor der kommer meget lys ind. Rummet kan derved bedre tåle et mørkt gulv, som tager noget af lyset, og det kan gøre det mere afslappende for øjnene at være i rummet i dagtimerne. Et mørkt trægulv bidrager med et roligt og varmt udtryk, og det passer godt til en mere enkel indretning med lyse vægge, hvor gulvet kan få lov at spille en rolle i indretningen. Et gulv i egetræ er mørkere end de lyse træsorter, og valnøddetræ giver et mørkebrunt gulv. De fleste træsorter kan også behandles, så de får en mørkere farve, og der findes derfor mange muligheder for et mørkt trægulv.

    Ring i dag og få et uforpligtende tilbud

    Herinde på vores hjemmeside kan du blive endnu klogere på listen over vores servicer, ligesom du kan finde gode råd og inspiration.
    Du er dog også altid velkommen til at ringe for et uforpligtende tilbud, skrive en mail eller besøge vores butik i Herning, hvor vi også forhandler en lang række plejeprodukter og meget andet. Her hos KA Gulvservice får du ikke kun råd og vejledning, men også gulvservice og gulve, som du kan stole på.
    Jeg giver samtykke til at KA-Gulv opbevarer og bruger mine data jf. Databeskyttelsespolitikken