Hvordan lægger man et vinylgulv?

Guide: Sådan monterer du dit nye vinylgulv helt efter forskrifterne – ligesom de professionelle

Vinylgulve gør din hverdag meget nemmere for dig og din familie, eftersom de både er rengøringsvenlige og utrolig slidstærke. Et vinylgulv er det helt oplagte valg af gulv til dit køkken, din entré, børneværelserne, jeres soveværelse, dit arbejdsværelse og/eller jeres alrum med mere. 

Med et vinylgulv får du altså et gulv, der udover at have en utrolig lang levetid, altså også giver dig et gulv, som er yderst nemt og ukompliceret at vedligeholde uden de helt dyre og ikke mindst de miljøskadende rengøringsmidler og -artikler.

Guide til at montere dit vinylgulv: Sådan gør du – trin for trin

Du skal starte med at få dit undergulv gjort rent og få det grundigt fri af fedt (affede), mens du samtidig også skal fjerne eventuelle maler- og/eller limrester og så videre på gulvets underlag. På ujævne trægulve eller trægulve med markante åbninger, som befinder sig mellem træbrædderne, kan det anbefales fra vores side, at du starter med at spartle og prime, for så derefter at påsømme en minimum 3 millimeter egaliseret masonitplade med en densitet på i hvert fald minimum 900 kilo pr. kubikmeter (m3). Husk dog: den glatte side på disse masonitplader skal vendes opad. Desuden skal du huske altid at anvende en gulvspartelmasse, som er vandbaseret og altså dermed hverken anvende en plasticpadding eller en tokomponent polyesterspartelmasse, eftersom man kan risikere, at disse kan give dit ellers flotte, nye vinylgulv en iøjnefaldende og karakteristisk misfarvning. 

I kvadratiske og/eller rektangulære rum (op til maksimum 20 kvadratmeter) kan vinylgulve sagtens blive monteret løst – altså en løslægning. Ved større og/eller irregulære (ikke-regelmæssige i form) rum skal vinylgulvet tapes langs kanterne med dobbeltklæbende tape eller fuldlimes til det underlag, som du har bestemt dig for. Husk dog altid at vær særlig opmærksom på, at man skal huske at følge limleverandørens anvisninger nøje! Samlingerne på dit nye vinylgulv skal tapes mod undergulvet – også med dobbeltklæbende tape, som er ældningsbestandigt og svejset med koldsvejsevæske. 

Brug for nyt underlag og/eller tilbehør til at få monteret dit vinylgulv? Se vores udvalg af forskellige underlag og ikke mindst tilbehør til forskellige typer af gulve hér.

Hvis du vil lægge et vinylgulv (boligvinyl), skal du anvende følgende udstyr og værktøjer: 

  • En tommestok
  • En lineal 
  • En hobbykniv
  • En saks
  • Dobbeltklæbende tape – husk, at den skal være blødgørefri og ældningsbestandig
  • En kvadrantliste, hvis du altså vælger at lade eksisterende fodlister blive siddende
  • Koldsvejsvæske til eventuelle samlinger
  • En blyant, eftersom det nemt og ukompliceret kan blive fjernet igen i modsætning til tusch og/eller kuglepen. 

Du skal starte med at tage vinylgulvet ind og så sikre, at det får en stuetemperatur – allerhelst gerne 24 timer før du påtænker at gå i gang med monteringsprojektet. Dette er med til at sikre dig, at gulvet bliver væsentlig nemmere og mindre kompliceret at håndtere og skære i. Inden du monterer og lægger vinylgulvet, skal du huske at tjekke det for eventuelle fejl. Er sagen den, at du finder en fejl i dit gulv, beder vi dig venligst kontakte os, før du påbegynder arbejdet med monteringen af vinylgulvet. 

 

Ring til os på telefon +45 31 31 98 14, hvis du finder fejl på dit nye vinylgulv.

Trænger du til at få skiftet dit gulv til et vinylgulv i dit hjem?

Vinylgulve (altså boligvinylgulve) kan monteres på størstedelen af de fleste typer af underlag, hvilket for eksempel kan være spartlet betonunderlag, gulvplader, eksisterende trægulve, spånplade- og krydsfinergulvplader, masonitplader og rent faktisk også på fleste faste gulvbelægninger som for eksempel homogen vinyl (også kendt som vådrumsvinylgulve), linoleumsgulve samt andre glatte og faste typer af overflader. Der er dog nogle enkelte undtagelser, som er bløde underlag som for eksempel allerede eksisterende boligvinyl og/eller andre bløde underlag, eftersom dette medfører, at den givne belægning desværre bliver for blød.

KUNDEUDTAGELSER

HVAD SIGER VORES KUNDER

Vores team:

BRUG FOR HJÆLP AF VORES EKSPERTER

Kristian

Direktør

Thomas

Salg/Reklamation

Morten

Butik/Gardiner

Karina

Afdelingsleder for gulvsliber

Christina

Økonomiansvarlig