Parketgulve

Parketgulve

Når man skal have lagt et nyt gulv, kan man næsten ikke komme uden om at overveje et parketgulv. Parketgulve er blandt den mest almindelige type trægulv, der findes. Derfor forhandler vi også et bredt udvalg af parketgulve hos KA Gulvservice. De fleste parketgulve er opbygget af flere lag, hvor der øverst er et slidlag af træ, som er det, man ser som gulvbrædder, når gulvet er lagt. Det kaldes lamelopbygning, og det gør træet i gulvet mere holdbart over for ændringer i luftfugtighed. Man kan også få massive parketgulve, som kun består af hele stykker træ.

Derudover findes parketgulve i forskellige varianter, og typisk taler man om, at parketgulve er enten 1-stavs, 2-stavs eller 3-stavs parket. I et 1-stavsparket er gulvplankens bredde det samme som 1 stav, og det giver nogle flotte, brede gulvplanker. Et 1-stavs parket er også det samme som et plankegulv. I et 2-stavs parket er hver planke sat sammen af to stave i bredden, og for et 3-stavsparket er det tre stave. Det vil sige, at jo flere stave, der er i plankens bredde, jo smallere er hver stav, og det giver gulvet forskellige udtryk. Som udgangspunkt er et 1-stavsparket bedst i større rum, hvor det giver et meget roligt og stilrent udtryk. Derimod passer et 3-stavsparket godt til mindre rum, da de giver mere farvespil i gulvet på grund af sammensætningen af mindre stykker træ, og det kan få gulvets overflade til at virke større. Et 2-stavsparket passer til de fleste rum. Det er typisk billigere at vælge et 3-stavsparket frem for et 1-stavs parketgulv, fordi 3-stavsparket er sat sammen af mindre stykker træ, så det kræver ikke lige så lange og brede ensartede stykker træ som i et 1-stavsparket.

Parketgulve i forskellige mønstre

I et parketgulv kan gulvbrædderne enten lægges på langs, som et helt klassisk trægulv, eller de kan lægges i et mønster. Et sildebensparket er et klassisk eksempel på et mønstret parketgulv, men parketgulve kan lægges i et hav af forskellige mønstre, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. I et fletparket kombineres gulvbrædder i forskellige længder, hvor gulvets brædder lægges skiftevis på den ene og den anden led, så der dannes et fletmønster. Ligesom med et sildebensparket, kan et parketgulv med mønster være med til at give liv og personlighed til det rum, det ligger i. Med parketgulves store alsidighed findes der et parketgulv for enhver smag.

Find det parketgulv, der passer til dit hjem

Parketgulve fremstilles i et bredt udvalg af forskellige træsorter. Den type træ, du vælger til dit trægulv, har betydning for gulvets udseende. Hvis du ønsker et lyst gulv, vil et parketgulv i ask eller et bøgeparketgulv være et godt valg. Modsat vil et egetræsparket give et mørkere trægulv. Behandling af parketgulve kan også ændre træets udtryk, så det enten bliver mørkere eller lysere. For eksempel kan parketgulve i eg gøres lysere, hvis de behandles med en hvid lak, hvor en behandling med olie giver et mørkere resultat. Hos KA Gulvservice tilbyder vi også overfladebehandling af parketgulve, så du kan få lige netop det udseende på dit gulv, som du drømmer om.

Parketgulve

 

    Ring i dag og få et uforpligtende tilbud

    Herinde på vores hjemmeside kan du blive endnu klogere på listen over vores servicer, ligesom du kan finde gode råd og inspiration.
    Du er dog også altid velkommen til at ringe for et uforpligtende tilbud, skrive en mail eller besøge vores butik i Herning, hvor vi også forhandler en lang række plejeprodukter og meget andet. Her hos KA Gulvservice får du ikke kun råd og vejledning, men også gulvservice og gulve, som du kan stole på.
    Jeg giver samtykke til at KA-Gulv opbevarer og bruger mine data jf. Databeskyttelsespolitikken