Sildebensparket

Sildebensparket

Hvis du står og skal have lagt nyt gulv, er du måske blevet forelsket i et sildebensparket. Det er utroligt smukt at have et sildebensgulv, som giver meget liv i det rum, hvor det er lagt på grund af det detaljerede mønster. Derved bliver et sildebensparket også en vigtig del af indretningen i et rum, og det passer rigtigt flot ind i et rum med en enkel og minimalistisk indretning, da det virkelig giver sildebensgulvet mulighed for at komme til udtryk. Med et sildebensparket får du et klassisk og elegant trægulv, som kan give dit hjem en mere eksklusiv stemning.

I et traditionelt sildebensgulv ligger brædderne på skrå i et mønster, hvor brædderne nærmest flettes ind i hinanden – ligesom i et fiskeskelet. Dette mønster giver et meget dynamisk og levende udtryk til gulvet. En anden mulighed for et sildebensparket er fransk sildeben, hvor brædderne ikke ligger flettet ind mellem hinanden, men der i stedet er lige linjer ned langs gulvet, hvor enderne mødes. Det giver et mere stilrent og enkelt udtryk til gulvet.

Et sildebensparket fremstilles typisk i træ. Du kan enten vælge et massivt sildebensparket eller et sildebensgulv, som er lamelopbygget. Du kan læse mere om de forskellige typer trægulve, vi tilbyder hos KA Gulvservice her. Hvis du ikke ønsker et sildebensgulv i træ, findes der også andre løsninger. For eksempel kan du også få et sildebensparket i laminat, som vi også forhandler hos KA Gulvservice. Et gulv i laminat er et mere modstandsdygtigt gulv over for snavs og ridser end et trægulv.

Lægning af sildebensparket

En af de store udfordringer ved et sildebensparket er selve lægningen af gulvet. Det kræver nemlig en del koordinering af vinkler og gulvbrædder at få gulvet til at ligge snorlige i et perfekt sildebensmønster. Derfor tager det en del længere tid at lægge et sildebensparket end et almindeligt parketgulv. Heldigvis tilbyder vi montering af dit gulv hos KA Gulvservice, så du slipper for at bøvle med det selv. Men er du typen, der godt kan lide at gøre det selv, så kan løsningen for lægning af dit sildebensgulv være et klikgulv. Når gulvet har et kliksystem, betyder det, at du kan lægge et flydende gulv, hvor gulvet ikke skal sættes fast til underlaget. Det gør hele monteringen lettere, og det gør det også muligt at udskifte gulvet, hvis du skulle være så uheldig, at nogle gulvbrædder bliver beskadiget.

Lyst eller mørkt sildebensparket

Alt efter hvilket udtryk du ønsker fra dit gulv, kan et sildebensparket være i forskellige træsorter. Bruges ask til et sildebensparket får du et meget lyst og næsten gråligt trægulv. Det er især flot i de lidt mørkere rum, hvor der ikke er så stort lysindfald, da et lyst gulv lysner rummet og får det til at virke større. Et sildebensparket i eg vil derimod give en flot dybde, da det er et lidt mørkere trægulv. Derfor passer egetræ i et sildebensparket rigtigt godt ind i et rum med stort lysindfald. Et mørkt sildebensparket giver en god kontrast til et lyst rum med højt til loftet.

Sildebensparket

 

    Ring i dag og få et uforpligtende tilbud

    Herinde på vores hjemmeside kan du blive endnu klogere på listen over vores servicer, ligesom du kan finde gode råd og inspiration.
    Du er dog også altid velkommen til at ringe for et uforpligtende tilbud, skrive en mail eller besøge vores butik i Herning, hvor vi også forhandler en lang række plejeprodukter og meget andet. Her hos KA Gulvservice får du ikke kun råd og vejledning, men også gulvservice og gulve, som du kan stole på.
    Jeg giver samtykke til at KA-Gulv opbevarer og bruger mine data jf. Databeskyttelsespolitikken